Hästar

Gårdens Goda

Närproducerat frånIsgärde på Öland

Röhällastammen, Familj 14

 

Uppfödning av

Svenskt Varmblod

 

Mycket i Eriks liv har handlat om hästar. Under yngre dagar var han med och startade upp Kalmar och Ölands Varmblodsklubb och han var ledamot i Ölands Ryttare. Tillsammans med bröderna Gösta och Bengt förde han sin fars uppfödning vidare. Eriks dotter Susanne är uppvuxen på gården och hästarna har alltid varit en stor del av hennes liv. Idag är det Susanne som driver uppfödning vidare.

 

 

På gården i Isgärde föder man upp Svenskt Varmblod (Halvblod) efter Röhäll's linje, Röhällastammen är vida känd. Eriks första avelssto hette Mariana hon köptes av Eriks far Bertil Persson, Löt, där hon stannade fram till 1944. Mariana såldes sedan till Erik, då Röhälla, hon lämnade 14 st avkommor. Zuleima är stammoder till stofamilj 14. Ett urval ur Röhäll's hingstlinje är hingsten Locarno föddes 1933 hos AB Klippans Finpappersbruk, Klippan, Sverige. Locarno var i avel 1936-55 och har 22 st avkommor registrerade i hästkatalogen.

 

Hästar till Salu

 

På gården finns i dagsläget 7 stycken hästar; avelssto, föl och unghästar.

 

Hästarna tränas socialt redan från födelsen då vi regelbundet sätter på grimmor, lyfter hovar och pysslar med dem för att skapa en social och lätthanterlig häst. Innan försäljning är våra hästar löshoppade och inridna. Vid försäljning veterinär besiktiga vi dem tillsammans. Hästarna är redan från början vana vid allting som hör gården till som att t.ex. vistas mitt ibland högljudda maskiner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bor du på Öland och har ett hästintresse men ingen egen häst? Hör av dig till oss,

vi söker medryttare till våra unghästar för att förhindra att de ska bli stående

mellan inridning och försäljning.

 

Gårdens Hästar

Movie

Mindy & Montana

Melka

Mozart

Metallica & Macha