Om Oss

Gården i Isgärde har funnits i familjen sedan 1954


Erik Bertilsson köpte gården i Isgärde år 1954. Erik växte upp på norra Öland, hans  föräldrar Ally och Bertil Persson arrenderade prästgården i Löt där de drev jordbruk. Redan som liten fick Erik lära sig att hantera gårdens hästar och det blev sedan både hans intresse och en del av hans försörjning. Tillsammans med bröderna Gösta och Bengt förde han sin fars uppfödning vidare. Mycket i Eriks liv har handlat om hästar. Under yngre dagar var han med och startade upp Kalmar och Ölands Varmblodsklubb och han var ledamot i Ölands Ryttare.


1944 flyttade Erik till Glömminge där han tillsammans med sin syster och svåger drev Röhälla gård och pensionat fram till 1954. Då flyttade han till Isgärde, gifte sig med Eva och tillsammans fick de tre döttrar som växte upp på gården.


Sedan 1997 drivs gården i Isgärde av den yngsta dottern Susanne som är född och uppvuxen på gården. Susanne driver gården med inriktning på spannmål och hästuppfödning. Har även frigåendehöns och försäljning av ägg. På gården finns även en stuga till uthyrning för både kortare och längre perioder.


Sedan år 2010 odlar Susanne den gamla kultursorten Ölandsvete . Hon odlar KRAV-certifierat Ölandsvete och mal själv allt mjöl. Gården är idag specialiserad på odling av spannmål.

Isgärde Gård

Uppfödning av Svenskt Varmblod

Röhällastammen, Familj 14


Mycket i Eriks liv har handlat om hästar. Under yngre dagar var han med och startade upp Kalmar och Ölands Varmblodsklubb och han var ledamot i Ölands Ryttare.  Tillsammans med bröderna Gösta och Bengt förde han sin fars uppfödning vidare. Eriks dotter Susanne är uppvuxen på gården och hästarna har alltid varit en stor del av hennes liv. Idag är det Susanne som driver uppfödning vidare.


På gården i Isgärde föder man upp Svenskt Varmblod (Halvblod)  efter Röhäll's linje, Röhällastammen är vida känd. Eriks första avelssto hette Mariana hon  köptes av Eriks far Bertil Persson, Löt, där hon stannade fram till 1944. Mariana såldes sedan till Erik, då  Röhälla,  hon lämnade 14 st avkommor. Zuleima är stammoder till stofamilj 14. Ett urval ur Röhäll's hingstlinje är hingsten Locarno föddes 1933 hos AB Klippans Finpappersbruk, Klippan, Sverige. Locarno var i avel 1936-55 och har 22 st avkommor registrerade i hästkatalogen.

Kom och bo hos oss!

På gården finns en stuga att hyra som är utrustad för totalt 5 personer. Du kan välja att hyra hela stugan för 1000 kr dygnet eller halva för 500 kr dygnet. Väljer du halva har du tillgång till egen toalett och dusch men delar kök och uteplats med en annan hyresgäst. Hyr du en vecka är kostnaden för hela stugan 5000 kr.

-88 82 32

Vi har endast 2 km till den populära badstranden Ispeudde och 2,5 km till mysiga Stora Rör där du finner både restaurang och bageri. På endast 20 min bilfärd tar du dig till Borgholm.